A H6-os HÉV megosztott útvonalon közlekedik április 27-én és 28-án

A H6-os HÉV megosztott útvonalon közlekedik április 27-én és 28-án

2019.04.23 16:30

Karbantartási munkálatok miatt 2019. április 27-én és 28-án (szombaton és vasárnap) a H6-os HÉV csak a Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere, illetve Szigetszentmiklós és Ráckeve között közlekedik (Szigetszentmiklóson, József Attila-telepen és Szigetszentmiklós alsón a vonatok mindkét irányban a Ráckeve irányú peronok mellett állnak meg). A kimaradó szakaszon a H6-os jelzésű pótlóbusszal lehet utazni, amely Soroksár, Hősök terétől Szigetszentmiklós-Gyártelepig közlekedik. Szigetszentmiklósról a H6-os pótlóbusz eléréséhez a HÉV-vel Szigetszentmiklós-Gyártelep állomásig szükséges utazni.

Valamennyi pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett.

A pótlóbuszon a HÉV menetjegyek és bérletek érvényesek. A pótlójárat olyan megállóhelyeit, amelyek a HÉV-menetrendben eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbi HÉV-megállóknak kell megfeleltetni:

Pótlóbusz megállóhelye HÉV megállóhelye
Dunaharaszti, városháza Dunaharaszti külső
Taksony, községháza Szigetszentmiklós
Szigethalom, Taksony-híd Szigetszentmiklós-Gyártelep
Szigethalom, Újtelep Szigetszentmiklós-Gyártelep
Szigethalom, Bucka Gyöngye Szigetszentmiklós-Gyártelep

 

A HÉV-pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

A Dunaharaszti felső vagy Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós alsó, József Attila-telep vagy Szigetszentmiklós között érvényes HÉV bérletek a pótló járatok teljes hosszán érvényesek.
Azon HÉV bérletek, amelyek Millenniumteleptől Szigetszentmiklós, József Attila-telep vagy Szigetszentmiklós alsóig  érvényesek, a pótlás alatt a Szigetszentmiklóson közlekedő 38-as, 238-as, 673-as,  674-es és  a 676-os autóbuszokon is utazásra jogosítanak, ha tulajdonosuk érvényes Budapest-bérlettel rendelkezik.

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számhálóval ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számhálóval rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek weboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt!
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük.