Gyakrabban jár a H5-ös HÉV a Sziget Fesztivál idején


A 2018. augusztus 8–15-e között megrendezésre kerülő 26. Sziget Fesztivál ideje alatt sűrűbben indul és éjjel is közlekedik a H5-ös HÉV. A fesztivál helyszínéül szolgáló Óbudai-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel közelíthető meg, melyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni.

A H5-ös HÉV augusztus 8-a és 15-e között sűrűbben, folyamatosan hatkocsis szerelvényekkel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér és a Filatorigát megállóhely között éjszaka negyedóránként jár.

A fekete alapszínű Sziget-Budapest CITYPASS bérlet, valamint a citromsárga alapszínű kétnapos és a rózsaszín alapszínű ötnapos CITYPASS jegy érvényességi ideje alatt korlátlan számú utazásra jogosít Budapest közigazgatási határán belül a HÉV vonalain. A CITYPASS karszalagok csak a tulajdonosuk csuklójára rögzítve, és – a két-, illetve ötnapos CITYPASS jegy esetében az érvényesítéskor történt lyukasztástól eltekintve – sértetlen állapotban jogosítanak utazásra. A Sziget karszalagok műanyag csattal záródnak, amely megbontás esetén érvényteleníti a Sziget karszalagot. A megbontás minden esetben szabad szemmel látható. Az érvénytelenített Sziget karszalag utazásra nem jogosít.

A HÉV-ek menetrendje elérhető a MÁV-HÉV és a BKK honlapján.

 

For English information, please visit BKK.hu.