Forgalmi változások novemberben a H6-os HÉV vonalán


 

November 2-ától november 19-éig a H6-os HÉV módosított menetrend szerint közlekedik.

 

November 2-ától 10-éig a vonatok Szigetszentmiklós-Gyártelep és Tököl között mindkét irányban a Közvágóhíd irányú peronok mellett, november 11-étől 19-éig mindkét irányban a Ráckeve irányú peronok mellett állnak meg.

 

November 3-án és 4-én a vonatok csak Közvágóhíd és Szigetcsép között közlekednek. A kimaradó szakaszon – Szigetcsép és Ráckeve között – H6-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik, a HÉV követési időközének megfelelően. A HÉV-pótló járaton a kerékpár szállítása megengedett.

 

A HÉV november 9-én 20:15-től az utolsó járatindulásig a Közvágóhíd irányú vágányon; november 10-én 20:35-től az utolsó járatindulásig pedig a Ráckeve irányú vágányon közlekedik. Ezekben az időpontokban, a HÉV-szerelvények Szigetszentmiklós-Gyártelep és Tököl között mindkét irányban a Közvágóhíd irányú vágányon közlekednek.

 

A pótlóbusz olyan megállói, amelyek a HÉV menetrendjében eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból a táblázat szerinti HÉV-állomásoknak felelnek meg.

Pótlóbusz megállója

Díjszabás szerinti HÉV-állomás

Szigetszentmárton, Posta

Szigetszentmárton-Szigetújfalu

Szigetszentmárton, Dózsa György utca

 

A pótlóbuszon a HÉV menetjegyek és bérletek érvényesek; a jegy nélkül felszálló utasoknak a jegyvizsgálónál kell HÉV-menetjegyet váltaniuk. A pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek díjszabást tekintve azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

 

A vágányzár ideje alatt a Ráckeve, Angyalisziget, Horgásztanyák, Szigetszentmárton-Szigetújfalu kezdő- vagy végponttal megváltott HÉV-bérletekkel igénybe vehető a 676-os autóbusz Ráckeve, HÉV-állomás és Szigethalom, autóbusz-állomás között.

 

A vágányzárak ideje alatt a szerelvények a meghirdetett menetrendtől eltérő időpontokban, vágányzári menetrend szerint járnak. A menetrendekért, kérjük, látogasson el a MÁV-HÉV vagy a BKK weboldalára, vagy használja a BKK FUTÁR utazástervezőt!

 

Az esetleges kellemetlenségek miatt szíves megértésüket kérjük!